שלבים בפיתוח אפליקציה

שלבים בפיתוח אפליקציה

מהו תהליך פיתוח אפליקציה? בתחילת כל פרוייקט חשוב שתדעו את תהליך הפיתוח וכיצד תוכלו לדאוג לכך שהוא יתנהל נכון. מאמר זה יסייע לכם בהצלחת תהליך פיתוח האפליקציה. תחילה נלמד על מחזור חיי האפליקציה, משם נמשיך אל הכרת החלקים מהם מורכב התהליך, ונסיים בבונוס שתוכלו ליישם עוד היום.

מחזור חיי האפליקציה

התהליך מחולק למספר שלבים היוצרים את מחזור חיי האפליקציה: אפיון, עיצוב, פיתוח, בדיקות איכות ושחרור גירסה. בעזרת החלוקה נוכל למקסם את ההצלחה בכל שלב.

אפיון

בשלב זה נגדיר את רכיבי האפליקציה בפירוט, ונשרטט את מסכי האפליקציה. בשלב זה נעמיק חוויות המשתמש כך שתהיה פשוטה ויעילה.

טיפ: התחילו את האפיון בהעלאת כלל הרעיונות שעלו בדעתכם, עברו על כל רכיב ופשטו אותו (נראות, פעולה, מצבים שונים, חוויות המשתמש).

עיצוב

זהו השלב הראשון של האפליקציה. בעזרת מעצב מקצועי הגדירו את קווי העיצוב של האפליקציה על פי המטרות ועל פי קהל היעד. חשבו תמיד דרך עיני המשתמש, ולא דרך העיניים שלכם!

טיפ: בחרו מעצב בקפידה, חפשו את אלו בעלי הניסיון המוכח. עיצוב האפליקציה הוא השלב הדומיננטי ביותר בפיתוח האפליקציה.

פיתוח

בשלב פיתוח אפליקציה, מפתחי האפליקציה עוברים על שני השלבים הקודמים יחד עם מנהל הפרויקטים, ומוודאים שכל התהליך ברור. לאחר מכן, מקימים את תשתיות האפליקציה וכותבים את הקוד הדרוש.

טיפ: הקפידו לעבוד מסודר, תהליך זה אינו פשוט וחשוב לוודא שהמפתחים אכן מבינים את כלל הדרישות אותן הצבתם, עקבו אחרי עבודתם שלב אחרי שלב.

בדיקת איכות

לפני שחרור האפליקציה לשימוש, יש לוודא שהיא אכן נקייה מבאגים ותקלות. בעת השחרור האפליקציה חייבת להיות בגימור מושלם, את בדיקת האיכות נבצע על ידי תהליך בדיקה מסודר – כתיבת מסמך בדיקות על בסיס האפיון, ולאחר מכן בדיקת שלב הפיתוח.

טיפ: בשלב בדיקת האיכות השקיעו זמן בבדיקת תקלות, ואם ישנן תקלות, וודאו עם מפתחי האפליקציה שאכן הבעיה נפתרה מהשורש.

שחרור גרסה

לאחר שצלחנו את כלל השלבים בתהליך מחזור חיי האפליקציה, זהו הרגע להעלות אותה לחנות האפליקציות.

אם אתם עובדים עם חברת פיתוח אפליקציות, תוכלו לבחור בין העלאת האפליקציה למשתמש השייך לחברה, או לפתוח משתמש אשר יהיה בבעלותכם. אנו ממליצים לפתוח משתמש תחת השם שלכם, כיוון שלמשתמש אחר יש השלכות מיתוגיות. העלות הסימלית היא 25$ לחנות ה Android -Google Play , ו 100$ לשנה עבור העלאה ל Apple – App Store. החשיבות במשתמש משלכם היא בעניין השליטה, לא תוכלו לעדכן את האפליקציה באופן חופשי אם המשתמש לא בבעלותכם, כלומר, תהיו תלויים בחברת הפיתוח בכל שינוי שתרצו לעשות.

טיפ: העלו את האפליקציה ל App Store כשבועיים לפני מועד ההעלאה המתוכן ל Google Play. לחברת Apple לוקח זמן לאשר אפליקציות בחנות.

בונוס: 5 טיפים לניהול תהליך פיתוח אפליקציה נכון

  • משתמשים פוטנציאליים – הציגו את הרעיון שלכם למשתמשים אשר האפליקציה תוכל לסייע להם, כך תוכלו להבין את הצורך שלהם, וכתוצאה מכך, תוכלו לשפר את האפליקציה כך שתתאים להם.
  • מוצר ראשוני – נסו בקטן. בגרסה הראשונית בדקו את הרעיון, מבלי כלל הרכיבים והיכולות האפשריות. אחרת, האפליקציה תצא לשוק באיחור ובעלות גבוהה.
  • מחזור חיי האפליקציה – הקפידו לעבור על כלל השלבים לפי הסדר, ובדקו את האפליקציה פעמיים לפני העלתה לחנויות.
  • שלב הפיתוח – בשלב זה, התעדכנו אחת לשבוע על התקדמות הפרויקט מול מפתחי האפליקציה. בדקו עמידה בלוח הזמנים. אם הנכם מנהלי הפיתוח, בדקו את עצמכם על בסיס יומי.
  • השקת האפליקציה – חשוב לא לתכנן את השקת האפליקציה בסמוך לסיום הפיתוח. שמרו על מרווח זמן של כ 20-30% מזמן הערכת הפיתוח.

עכשיו אתם מכירים את תהליך פיתוח האפליקציה באופן מקצועי. מעבר לכך, יש בידכם את כל הכלים המעשיים בכדי להפוך את התהליך ליעיל יותר ומוצלח יותר.

מהו תהליך פיתוח אפליקציה? בתחילת כל פרוייקט חשוב שתדעו את תהליך הפיתוח וכיצד תוכלו לדאוג לכך שהוא יתנהל נכון. מאמר זה יסייע לכם בהצלחת תהליך פיתוח האפליקציה. תחילה נלמד על מחזור חיי האפליקציה, משם נמשיך אל הכרת החלקים מהם מורכב התהליך, ונסיים בבונוס שתוכלו ליישם עוד היום.

פססט... אפשר להכיר?

השאירו פרטים ואנחנו כבר חוזרים לשיחת היכרות ראשונית

    אז מה הקונספט שלכם? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      אל תגידו לא ידענו לא שמענו...

      MDN

      הופה!

      עשיתם חצי דרך, תנו לנו להשלים את החצי השני.

      שגרו אלינו שם וטלפון וכבר חוזרים.

        ×